Конниците лого

Посрещнете празника на Велико Търново в апартхотел “Конниците”

Посрещнете празника на Велико Търново и началото на пролетта в апартхотел “Конниците”. 22 март се свързва с победата на цар Иван Асен ІІ над Теодор Комнин в битката при Клокотница през 1230 година. Първите сведения за честването на 22 март като празник на Велико Търново се срещат още през 1879 г. Тогава се провежда празник на търновското гражданство в храма “Св. Четиридесет мъченици”.

На 22.03.2023 община Велико Търново е подготвила специална празнична програма. Може да посетите безплатен екскурзоводен, пешеходен тур, с маршрут: „Св. Димитър“, „Свети 40 мъченици“, „Свети свети Петър и Павел“, Свети Йоан Рилски“, Архитектурно-музеен резерват „Царевец“. Да се насладите на фотографска изложба в изложбена зала “Рафаел Михайлов” или за най-малките – детски празник анимация в парк “Марно поле”. Кулминацията на празника, както всяка година, е Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов звук и светлина“. Той ще се проведе на площад “Цар Асен I” , пред крепостта Царевец.

Апартхотел “Конниците” очаква своите посетители. Може да направете Вашата резервация чрез нашата резервационна форма тук. От Вас се изисква да изберете желано помещение и да посочите период за настаняване.

© 2022 All Rights Reserved

© 2022 All Rights Reserved